Bezorgde moeder waarschuwt om geen pasgeboren baby’s te kussen

GFC NIEUWS- “Alsjeblieft, als iemand dichtbij een pasgeborene komt, was je handen en kus ze niet als je last hebt van koortsblaasjes. Het hoeft niet zichtbaar te zijn, het kan hersenschade en de dood veroorzaken bij pasgeboren baby’s.”
Zo waarschuwt een moeder op Facebook voor de gevaren van het kussen van pasgeboren baby’s.
De vrouw uit Engeland vertelt dat haar vierjarig zoontje als jonge baby het herpesvirus opliep en heeft de jongen sindsdien last van pijnlijke uitbraken aan zijn oor.
Laura deelde op Facebook een foto van het oor van haar vierjarig zoontje, die het herpes simplex virus (HSV) opliep toen iemand met een koortslip hem als pasgeboren baby kuste.
Het herpesvirus blijft levenslang in het lichaam en kan altijd uitbreken. Een uitbraak vindt meestal plaats rond de mond in de vorm van koortsblaasjes, maar kan ook op andere verscheidene andere lichaamsdelen verschijnen.
De 31-jarige vrouw weet niet wie haar pasgeboren zoon met het herpesvirus besmette, maar het staat wel vast dat het wel degelijk om een herpesbesmetting door een koortslip gaat. De vrouw roept daarom op Facebook om voorzichtig te zijn.

Overige berichten