fbpx
Bezorgde leerkrachten Latour overhandigen petitie aan DNA – voorzitter

Schoolleiders en leerkrachten van 10 scholen in het ressort Latour hebben donderdag een petitie overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Jennifer Simons.

De groep is bezorgd over de roofovervallen in het gebied, waarvan leerlingen en leerkrachten slachtoffer zijn geworden. Hierdoor is het veiligheidsgevoel bij de groep afgenomen. “Het kind staat centraal en moet beschermd worden.

“Hun veiligheid mag absoluut niet in gevaar komen”, wordt benadrukt in de petitie. Op de DNA – voorzitter is een beroep gedaan om via het college er alles aan te doen om de veiligheid op alle scholen te garanderen.

In de petitie vragen de petitionarissen onder andere om:

Permanente beveiliging van leerkrachten en leerlingen
Zichtbare en permanente beveiliging rondom de scholen
Begeleiding van getraumatiseerde leerkrachten en leerlingen

Voorzitter Simons heeft aangegeven in een vroeg stadium met de overheid in contact te zijn getreden over de gebeurtenissen in Latour. Door de ministers van Defensie en Justitie en Politie is toegezegd dat scholen in de getroffen gebieden een 24 uurs bewaking zullen krijgen.

Hoewel de Assembleevoorzitter de bezorgdheid van de burgers begrijpt, zegt zij zich er niet zo comfortabel bij te voelen als de politie continu op scholen moet zijn voor het waarborgen van de veiligheid. “Maar de scholen moeten wel veilig zijn”, benadrukt de DNA – voorzitter.

Aan de petitionarissen is beloofd dat de punten uit de petitie zullen worden doorgeleid naar de regering.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…