fbpx

Bezoek monumenten onderdeel staatsbezoek Indiase President

President Desiré Bouterse heeft samen met zijn ambtgenoot van India, Ram Nath Kovind, mala en kransen gelegd bij het Baba en Mai en de Mama Sranan monumenten aan de Kleine Combeweg. Dit deden de twee staatshoofden samen met hun echtgenotes respectievelijk Ingrid Bouterse – Waldring en Savita Kovind.

Het geheel werd op zijn Surinaams begeleid door diverse culturele optredens gecoördineerd vanuit het Directoraat Cultuur. Dit plechtig moment werd behalve door een grote groep lokale en internationale mediawerkers ook gadegeslagen door een grote groep geïnteresseerden.

Na de kranslegging bij Baba en Mai hebben de presidenten gezamenlijk een boom in de grond geplant. Aan het eind van deze handeling hebben de staatshoofden elkaars handen gewassen.

Lopend vanuit Royal Torarica naar het monument van Baba en Mai werd de president van India voorgegaan door diverse culturele groepen. Volgens Elvira Sandie directeur Cultuur is het van belang dat de president van India ervan doordrongen wordt dat hij zich bevindt in een multiculturele samenleving, waar wij vreedzaam met elkaar kunnen samenleven. Volgens haar is cultuur de bron van diversiteit in Suriname en het middel waarmee het land haar kracht kan laten zien.

BEKIJK OOK
Moeder doodgereden fietser Boyler ontmoet vader verdachte

“Onze cultuur is het middel waarmee wij Suriname verkopen. We verkopen niet cultuur, we verkopen een boodschap van vreedzame coëxistentie, vrede, veiligheid, respect, geloof in eigen kunnen en behoud van het mooie dat wij hebben meegekregen van onze voorouders”, zegt Sandie.(GFC)