fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Bezoek minister Ramdin aan Nederland voor herstel relatie

GFC NIEUWS- Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking vertrekt vandaag, 19 augustus, voor een werkbezoek naar Nederland.
De minister zal tijdens dit bezoek gesprekken voeren met zijn collega-minister van Buitenlandse Zaken van Nederland, Stef Blok, en de minister van Internationale Samenwerking van Nederland.
Kort voor de inauguratie van president Chandrikapersad Santokhi, toen president elect, zijn er gesprekken geweest tussen het staatshoofd en een aantal regeringsleiders, waaronder premier Mark Rutte van Nederland, waar duidelijk is afgesproken dat de relatie tussen Suriname en Nederland opnieuw wordt bekeken. Ook is de intentie deze relatie te herstellen en naar een hoger niveau te brengen.
Tijdens dit werkbezoek van minister Ramdin zal nagegaan worden hoe de politieke en diplomatieke verhouding tussen Suriname en Nederland eruit zal zien in de toekomst en op langere termijn. Voor wat betreft het politiek gedeelte, zal er gesproken worden over het aanstellen van ambassadeurs in beide landen, die de diplomatieke relatie zullen onderhouden.
Hiernaast zal de Buza-bewindsman gesprekken voeren over de ondersteuning die aan elkaar gegeven kan worden voor wat betreft internationaal opereren, positionering, maar ook de steun die Nederland ons kan geven bij de financiële herschikkingen van onze staatsschulden.
Een ander onderdeel waarover gesproken zal worden, is de financiële en economische samenwerking, met name het aantrekken van investeerders naar Suriname, en de geldtransporten van de gelden die indertijd zijn vastgehouden.
Minister Ramdin zal meteen gebruik maken van de gelegenheid om een ontmoeting te hebben met de financieringsmaatschappij voor ontwikkelingslanden van Nederland om te praten over wat voor investeringsondersteuning verschaft kan worden aan het Surinaamse bedrijfsleven om economische activiteiten te ontplooien.
Ook de impact die Covid-19 heeft op de Surinaamse samenleving en de armoedebestrijding zullen de aandacht hebben van onze bewindsman. Hij zal met zijn Nederlandse collega’s nagaan welke samenwerking op korte termijn bestaat tussen Suriname en Nederland over deze vraagstukken.
Voordat de Surinaamse functionaris terugkeert, zal hij ook ontmoetingen hebben met de Surinaamse gemeenschap in Nederland. Er zal gesproken worden over een diaspora fonds en de steun die de Surinaamse gemeenschap aldaar aan Suriname kan bieden in de strijd tegen Covid-19.

OOK INTERESSANT
Surinaams Rode Kruis participeert aan 22e Inter-Amerikaanse conferentie