fbpx

Bezoek minister Chotkan aan het westen

De minister van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, heeft onlangs het westen van Suriname bezocht.

De bewindsman heeft de districten Coronie en Nickerie aangedaan, alwaar er projecten in uitvoering zijn.

Volgens de bewindsman was het na zijn bezoek aan Marowijne van belang, richting het Westen van Suriname te gaan. Voorafgaand aan zijn bezoek zijn er wat activiteiten geweest te Nickerie.

Het gaat onder andere om het bestratingsproject van de Krappahoeklaan. Deze straat zal uiteindelijk worden verhard. Minister Chotkan geeft aan dat reeds in 2014 het startsein was gegeven om een aanvang te maken met de werkzaamheden, maar vanwege omstandigheden het project niet is uitgevoerd.

BEKIJK OOK
AWJ verwelkomt plannen productie bosproducten voor export

“Nu kunnen we de mensen geruststellen en met zekerheid aangeven dat het project in het begin van het jaar 2020 zal worden opgeleverd”, zegt de bewindsman. Behalve de Krappahoeklaan, zal ook de Radjastanweg worden meegenomen in het bestratingsproject.

De bewindsman geeft aan dat het een noodzaak en of plicht van de overheid is om te werken aan de basis van alle randvoorwaarden. Het gaat om een goede infrastructuur waaraan eenieder voordelen heeft.

In het district Coronie had de minister een kennismakingsbezoek met zijn personeel en werd er officieel een graafmachine voor werkzaamheden overgedragen aan de dependance van OWT&C aldaar.