fbpx

Bezoek Indonesische ambassadeur aan minister Noersalim

GFC NIEUWS- De Indonesische ambassadeur in Suriname, Julang Pujianto, bracht onlangs een beleefdheidsbezoek aan de minister van Binnenlandse Zaken (Biza), Mike Noersalim.

Ambassadeur Pujianto is tevens niet residerende ambassadeur in de coöperatieve republiek Guyana en de Caricom. De ambassadeur werd vergezeld door zijn councellor, Gondosoemarto Wibisono.

Bij deze ontmoeting zijn er enkele zaken besproken welke het beleid van Biza regarderen. De minister gaf te kennen dat hij enkele onderwerpen wilde bespreken in het licht van de bilaterale samenwerking tussen de beide naties en de historische banden die deze twee landen met elkaar delen.

De ambassadeur, die sedert maart 2019 dit ambt vervult in Suriname, was zeer te spreken over de warme ontvangst en dat hij zich hier thuis voelt, mede door het gelijksoortig klimaat.

Hij gaf te kennen dat Indonesië een electoraat heeft van 192 miljoen kiesgerechtigden en wilde graag de Indonesische ervaring en expertise inzake de voters registration delen met Suriname.

BEKIJK OOK
‘Sterk leiderschap en standvastigheid van vaders nodig om crises te boven te komen’

Ambassadeur Pujianto kwam tevens met het voorstel om begin volgend jaar een seminar te organiseren met betrekking tot burgerregistratie, waarbij alle significante actoren worden uitgenodigd voor deelname.

Minister Noersalim reageerde door te stellen dat hij elke samenwerking in het kader van de verkiezingen toejuicht. Hij gaf tot slot aan ook de samenwerking tussen het Nationaal Archief Suriname en de Indonesische counterpart zo spoedig mogelijk te willen beklinken.

Dit is vooralsnog niet het geval, omdat het Nationaal Archief van Indonesië thans niet beschikt over een director general. Het ligt in de bedoeling dat deze vorm van samenwerking vóór de verkiezingen van 2020 een feit is.