fbpx

Bewustzijn creëren met Oase-Marisa-Rotary Wandelloop & Gezondheidsbeurs

GFC NIEUWS- Op 24 oktober is het World Polio Day.

In het kader hiervan zal er op 19 oktober de Oase-Marisa-Rotary Wandelloop worden georganiseerd met als doel om bewustwording te creëren over polio en een gezonde leefstijl te promoten.

Polio (myelitis) is een ernstige en besmettelijke infectieziekte, veroorzaakt door het poliovirus. De ziekte wordt ook wel kinderverlamming genoemd. Besmetting met poliomyelitis kan een dodelijke afloop hebben.

Polio is in veel landen uitgeroeid vanwege diverse vaccinatieprogramma’s. Echter komt het in sommige landen nog voor en is het van groot belang dat de bewustwording op gang komt waarom kinderen op jonge leeftijd gevaccineerd dienen te worden.

Rotary International is al meer dan 30 jaar een belangrijke partner in deze wereldwijde ‘polio eradication campagne’: End Polio now en heeft in deze eindstrijd de hulp nodig van alle Surinamers.

Een gezonde levensstijl is een must voor elke Surinamer. Om een gezonde levensstijl te promoten zal er eveneens een gezondheidsbeurs georganiseerd worden.

BEKIJK OOK
Drie mannen aangehouden voor poging doodslag

Rotary Suriname heeft als één van haar speerpunten het promoten van een gezonde levensstijl om hierdoor chronische ziekten te voorkomen. Dit jaar wordt er gefocust op diabetes.

Wat kunt u verwachten tijdens de gezondheidsbeurs:

# Gratis metingen, zoals bloeddruk en BMI
# Informatie van gerenommeerde diëtisten over een goed eetpatroon
# Informatie en presentaties van verschillende medische specialisten zoals diabetes, hart- en vaatziekten
# Massages
# Informatie over alternatieve geneeswijzen
# Verschillende sessies zoals YOGA, Aerobic en andere sportactiviteiten
# Verkoop van gezonde snacks en smoothies

Tijdens deze beurs zal eveneens de bewustwording over een groene leefomgeving gepromote worden. Het verminderen van het plastiek gebruik door de Surinaamse bevolking zal inhouden dat het milieu minder belast wordt.