Bewustwordingsevenement in verband met Wereldoceaandag

Vrijdag hebben Green Heritage Fund Suriname in samenwerking met The American Corner van de Amerikaanse ambassade en WWF Guianas in verband met Wereldoceaandag vrijdag de film Mission Blue vertoond. Vandaag zal een groot bewustwordingsevenement worden gehouden aan de Waterkant met financiële ondersteuning van en in samenwerking met DP World Paramaribo en WWF Guianas.

“We zijn heel blij om samen te werken met Green Heritage Fund Suriname en WWF Suriname om te vechten tegen de mondiale dreiging van plastic afval. Deze betrokkenheid bij de gemeenschap waarin wij opereren zal ons helpen bewustzijn te creëren, en helpen om consumenten en bedrijven te betrekken in gebieden die wij anders nooit zouden bereiken,” zegt Marco Hernandez, Operations Manager van DP World Paramaribo.

“Hoe trots ben je op Suriname als je langs de wegen, rivieren en kust overval bergen plastic afval ziet ophopen? Stop met het gooien van plastiek en ander afval op openbare plekken,” aldus WWF Communications Officer, Jerrel Pinas.

Momenteel is plasticvervuiling van onze planeet een van de grootste problemen voor onze oceaan. Dit is ook gebleken uit het thema van Wereldmilieudag op 5 juni. “Als wij bewust zijn van wat wij doen, kunnen wij ons gedrag veranderen en verdere vervuiling voorkomen. Dit door simpelweg de belofte aan ons zelf te maken om geen plastic te gebruiken dat eenmalig wordt gebruikt. Leer om nee te zeggen tegen plastic,” zegt Monique Pool, directeur van Green Heritage Fund Suriname.

de samenwerkende partners geloven erin dat werken op een duurzame en verantwoordelijke wijze essentieel is voor ons om een sterk bedrijf op te bouwen voor onze klanten, onze mensen en onze maatschappij. Om deze reden heeft DP World een mondiaal duurzaamheidsprogramma ontwikkeld onder de naam: “Our World, Our Future”.

Door middel van dit evenement is het de bedoeling van DP World Paramaribo om dit bewustwordingsinitiatief te ondersteunen en werkbare oplossingen te creëren voor het enorme vraagstuk waarvoor plastic vervuiling van het mariene milieu opwerpt aan het behoud van kusthabitats, en is er daarom op gericht om bij te dragen aan gezamenlijke pogingen om lange termijnoplossingen te vinden zodat de wereldoceaan en de kustgebieden vrij worden gemaakt van plastic afval.(GFC)