fbpx

Bewoners Zoelen bezorgd over woongebied

GFC NIEUWSREDACTIE- Bewoners uit Zoelen in het district Commewijne hebben hun grieven kenbaar gemaakt aan vicepresident Ronnie Brunswijk.

Bezorgde burgers hebben de vp gevraagd om in te grijpen, omdat zij vrezen dat ze gronden die ze reeds tientallen jaren bewonen en bewerken kwijt zullen raken. Uit hun verklaring blijkt dat de door hun jaren terug aangevraagde gronden zijn toegewezen aan Lal Farms NV.

Op de vraag van Brunswijk als ze een aanvraag voor de gronden hadden ingediend, werd door de meeste aanwezigen bevestigend geantwoord. Om de juiste toedracht van zaken te weten te komen maakte Brunswijk contact met de districtscommissaris (dc) van Commewijne, Mohamedsafiek Radjab.

De dc bevestigde de door de aanwezigen aangekaarte kwestie en dat hij zaken reeds heeft besproken met de minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). Met de firma Lal Farms N.V. zijn hieromtrent gesprekken gevoerd.

Rajab gaf aan dat Lal Farms geen bezwaar heeft afstand te doen van het aan hun afgegeven domeingrond in ruil voor een ander terrein.

Aan de hand van de verstrekte informatie hield Brunswijk de aanwezigen voor dat zaken reeds worden rechtgetrokken door de minister van GBB. Verder zal hij erop toezien dat de reeds ingediende aanvragen voor een stuk domeingrond in behandeling worden genomen.