fbpx

Bewoners Wayambogebied krijgen gratis medische zorg tijdens missies

Bewoners van het Wayambogebied en wel de dorpen Kalebaskreek, Corneliskondre, Donderskamp en Tapoeripa krijgen tijdens de medische missies onder supervisie van het Mungra Medisch Centrum (MMC), gratis zorg. De missies zullen maandelijks worden uitgevoerd en duren rond de drie tot vier dagen.

Artie Kalloe, leider van de medische missie Wayambo dorpen zegt aan het NII, dat met het MMC de zorg voor de bewoners naar een hoger niveau wordt getild. Afgelopen vrijdag ging deze missie te Kalebaskreek van start.

Het team van medische bestaat uit een oogarts, internist, kinderarts, huisarts en een team van stg. Lobi.

Volgens Kalloe is het een ervaring opzich omdat het team via het water de dorpen aandoet. De hulp wordt met genoegen geboden omdat de dorpelingen volgens haar er ook recht op hebben. Volgens haar is het de bedoeling dat de bewoners zich moeten registreren voor de komende missies.

OOK INTERESSANT
Bestuursdienst en politie: Waarom verwijderen jullie eerlijke hosselaars langs de straten?

Zo weet het MMC welke specialisten er naar de gebieden moeten worden gestuurd. Tijdens de missies komen de artsen ook met de nodige apparatuur en medicijnen.

Kalloe riep de plaatselijke bewoners op gebruik te maken van deze mogelijkheid om te genieten van top medische zorg. Het team van specialisten geeft tijdens het bezoek aan de dorpen gelijk de datum van de volgende missie door waardoor de dorpelingen zich ook goed daarop kunnen voorbereiden.(GFC)