fbpx

Bewoners Richelieu op waternet SWM

Bewoners van Richelieu in Commewijne zullen dit jaar nog worden aangesloten op het waterleidingnet van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM). Momenteel is de SWM drukdoende de huishoudens te voorzien van watermeters. “De schoonmaakwerkzaamheden op het distributienet zullen eerst worden uitgevoerd. Huishoudens die geregistreerd zijn zullen aangesloten worden op het distributienet”, zegt Wendy Mohamed, diensthoofd SWM Commewijne.

Verder geeft het diensthoofd aan dat de bewoners ongeveer vier jaar gewacht hebben op dit moment. Alle huishoudens die klant willen worden en drinkwater uit het net van SWM willen ontvangen, zullen zich moeten registreren om vervolgens aangesloten te kunnen worden op het distributienet, meldt het NII.

Voordeel SWM waterdistributie

“Het aansluiten van de huishoudens op het distributienet zal voordelen hebben voor de klanten. Zij zullen niet meer afhankelijk zijn van de waterleveringen door trucks.” In de huidige situatie worden bewoners gratis voorzien van water. “Dit zorgt voor een enorme financiële druk op de overheid, vanwege de kosten die met de levering gepaard.”

De klanten zullen op den duur gefaseerd worden aangesloten op het distributienet. Vooralsnog zullen de klanten alleen betalen voor de verbruik- en aansluitkosten, totdat er voldoende water is, dan zal het vastrecht in rekening gebracht worden.(GFC)