fbpx

Bewoners project Kensenhuis Kwatta willen duidelijkheid

Mensen die een kavel hebben gekocht op het project van Kensenhuis te Kwatta, willen een petitie aanbieden aan DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Ulrich End, bewoner van het project, zegt dat de lopende rechtszaak steeds een andere wending aanneemt. Om die reden hebben de perceeleigenaren besloten in actie te komen.

Via de voorzitter van DNA willen de bewoners dat er een onderzoek wordt ingesteld, zodat er duidelijkheid komt in deze zaak aangezien de situatie uitzichtloos blijkt te zijn.

“Vermeldenswaard is dat ruim 700 mensen hiervan de dupe zijn wat dus betekend dat wij verhinderd zijn om onze uiteindelijke doel te verwezenlijken; het bezitten van een een eigen perceel om daarop een eigen onderdak neer te zetten”, schrijven de buurtbewoners.

OOK INTERESSANT
Verdachten aangehouden met smokkelwaar nabij steiger te Meerzorg

“Wij hebben van de verkavelaar in de persoon van R. Kensenhuis aandeelhouder en oprichter van Kensenhuis N.V. mogen vernemen dat er lopende rechtszaken zijn betreffende het voornoemde project en kan hij vanwege het tussenvonnis geen voortgang geven aan het verkavelen van een nu nog braakliggend binnengebied nabij de Aqauriustraat”, schrijven de bewoners verder.

Als voorwaarden voor de aanschaf van een perceel moest er een aanbetaling worden gedaan van minimaal €1100. Enkele kopers hebben zelf het volledig bedrag betaald dat oploopt tot bedragen boven de €10000.