fbpx
Bewoners Paramaribo Noord klagen over Cubaanse vrouwen die met kleine kinderen werk zoeken

GFC NIEUWS- Enkele bewoners in het noorden van Paramaribo zijn niet te spreken over de wijze waarop Cubaanse vrouwen bij hen thuis binnenvallen om werk te zoeken.

De laatste weken is er een toename van dergelijke meldingen. De Spaanssprekende vrouwen gaan veelal samen met hun kinderen solliciteren naar een baan.

“Vrijdag zag ik ineens een vrouw samen met twee kleine kinderen op mijn erf staan. Ik schrok me rot. Dat ze de brutaliteit had om zonder toestemming in mijn tuin te komen. Het is niet de eerste keer. Steeds zoeken ze naar werk. Ik vind het erg lastig. Er moet een oplossing gezocht worden voor ze”.

“Het lijken mij hardwerkende mensen die hun geld op een eerlijke manier willen verdienen. Ik heb daar alle begrip voor. Kennelijk moet er betere voorlichting aan hen worden gegeven, want zo huis aan huis gaan bedelen voor werk is niet de juiste route”, zegt Patty Wong aan GFC Nieuws.

Ook andere bewoners van Noord zeggen dat ze de laatste tijd vaker thuis benaderd worden door werkzoekende Cubanen.

 

 

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.