fbpx
Bewoners Italiaans stadje hoogstwaarschijnlijk immuun voor coronavirus

GFC NIEUWS- Ruim duizend inwoners van het stadje Ferrera Erbognone in het noorden van Italië blijken geen van allen vatbaar voor het coronavirus.

Terwijl in omliggende gemeenten op grote schaal sprake is van Covid-19-besmettingen en – doden heeft het plaatsje in de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije nergens last van. Wetenschappers vermoeden dat de inwoners op de een of andere manier immuun zijn voor de ziekte. Analyses van hun bloed moeten aantonen hoe dan kan.

Volgens Italiaanse media, die spreken van het raadsel van Ferrera Erbognone, wacht het Mondino instituut in de nabijgelegen stad Pavia op toestemming van de overheid om met het onderzoeken van de bewoners te mogen beginnen. Nu al is door de burgemeester van het stadje een bericht onder de bevolking verspreid dat ze zich kunnen aanmelden voor een gratis en vrijwillig bloedonderzoek. Ook familieleden van de bewoners die op andere plekken in Italië wonen, zijn uitgenodigd. Het bloed kan worden afgenomen in laboratoria of bij de mensen thuis.

Uit het onderzoek moet blijken of de inwoners van Ferrera Erbognone daadwerkelijk antistoffen in hun systeem hebben waarmee ze zich op natuurlijke wijze tegen het coronavirus beschermen. De voorzichtige hypothese is dat er iets in het immuunsysteem van deze kleine populatie zit dat kan verklaren waarom niemand is getroffen door het nieuwe, erg besmettelijke griepvirus. Mogelijk heeft het iets te maken met erfelijke eigenschappen die in het verleden zijn ontstaan in het ooit afgelegen stadje. Mocht er iets in het bloed van de bevolking worden gevonden, dan kan dat misschien de sleutel zijn om iets, zoals een vaccin, te vinden tegen corona.

De Italiaanse regering waarschuwt echter aan de vooravond van het onderzoek voor al te veel optimisme. Het kan namelijk zo zijn dat de bewoners van Ferrera Erbognone bij toeval nog niet besmet raakten met het coronavirus.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).