Bewoners Flora mogen woningen kopen

GFC NIEUWS- Bewoners van stichtingswoningen op Flora worden in de gelegenheid gesteld de huizen te kopen.
Het verzoek hiertoe is meerdere malen aan president Desiré Bouterse en minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting gedaan. De bewindsman zegt dat er intern is gekeken naar deze zaak en conform de gedachte van het staatshoofd, namelijk “voor elk gezin een woning” uiteindelijk is besloten de oude stichtingswoningen op Flora te koop aan te bieden. Hij geeft aan dat sommige mensen al meer dan 40 jaar de huizen bewonen door huur te betalen.
Enkele van ze hebben de huizen gerenoveerd, maar niet een ieder is daartoe in staat. De Stichting Volkshuisvesting Suriname (SVS) zal de huizen verkopen voor ongeveer SRD. 40.000. Minister Misiekaba spreekt van een koopje, eraan toevoegend dat de percelen, waarvan 95% eigendomspercelen zijn, per stuk al veel meer kosten dan het bedrag dat betaald zal moeten worden voor de woningen. De bewindsman legt uit de SRD 40.000 ook is op basis van een exercitie die eerder voor Tourtonne was gemaakt. Ook op dat project is dezelfde werkwijze toegepast.
“Daar zijn ook voor een groot deel eigendomspercelen en daar was het bedrag ook in de orde van SRD 40.000”. Minister Misiekaba geeft te kennen dat dit bedrag gefaseerd betaald kan worden. Er zal eerst een veldregistratie gedaan worden. Men kan voor registratie appen op het nummer 8631637 (de heer Pollard) of 8178380 (de heer Bell). “Hoe sneller de veldregistratie geschiedt hoe sneller de stichting Volkshuisvesting kan inspelen”, zegt de bewindsman.
Hij benadrukt dat een ieder die een stichtingswoning bewoont en die wil kopen elk moment bij de stichting terecht kan om de voorwaarden aan te horen.

Overige berichten