Bewoners Doebeproject willen structurele oplossing voor wegen

De bewoners van het Doebeproject in het ressort Saramaccapolder hebben al enkele maanden te kampen met onbegaanbare wegen. De meeste wegen zijn vanwege de vele regens momenteel onbegaanbaar. Schoolbussen die schoolkinderen moeten vervoeren naar de omliggende scholen weigeren om te rijden, waardoor de ouders genoodzaakt zijn hun kinderen zelf tot de hoofdweg te brengen. Verder zitten er dagelijks auto’s vast.

De bewoners hebben al geklaagd bij het commissariaat Wanica – Noordwest. Ook is er contact opgenomen met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. De Richard van Geene weg stond eerder op de begroting van OWT&C om geasfalteerd te worden, echter is dit om onbekende redenen van de begroting gehaald. De bewoners willen een structurele oplossing van het probleem, waarmee zij al geruime tijd te kampen hebben.

Enkele bewoners hebben zelf het initiatief genomen om met een schop de weg aan te pakken, zand te kopen en een machine in te zetten, echter zijn de wegen nu in een deplorabele staat, vanwege de regenval van de afgelopen periode. Opmerkelijk is dat de wegen in de nabije omgeving wel aangepakt worden, in de afgelopen periode zijn de straten zoals de Debipersadweg en de Ravishweg geëgaliseerd en bezand.

De hoofdweg, de Richard van Geenweg is dinsdag voor ongeveer 100 meters geëgaliseerd bezand, de zijstraten zijn nog steeds niet aangepakt.

DNA-lid Krishna Mathoera heeft gisteren poolshoogte genomen in het gebied en zegt haar uiterste best te zullen voor een oplossing.(GFC)