fbpx

Bewoners Boven – Suriname worden getraind door LVV

In samenwerking met de Coöperatie landbouw en veeteelt Boven Suriname heeft het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), kip en rijstteelt trainingen verzorgd aan bewoners in het boven Suriname gebied.

De eerste trainingsdagen waren op 20 en 21 november 2017 en wel aan bewoners uit de gebieden Futu Na Kaba, Poki Gron, Jauw Jauw en Nieuw Aurora. De trainingen bestonden uit een theoretisch en praktisch deel.

De bedoeling van deze training is om de lokale productie een boost te geven en de mensen aan zelfvoorzienende landbouw te laten doen. Bert Abauna, voorzitter van de coöperatie landbouw en veeteelt Boven Suriname, zegt dat er nu gewerkt wordt aan het opzetten van een kwekerij.

OOK INTERESSANT
Efficiënt beheer watersysteem Nannizwamp cruciaal voor rijststeelt

Van de districtscommissaris van Boven – Suriname, Yvonne Pinas, is er toezegging gedaan aan de coöperatie voor 3 hectare grond voor het kweken van de kippen en 10 hectare voor de landbouw. Samen met de burgermoeder wordt er momenteel uitgekeken naar een geschikte stuk grond. De coöperatie zal dienen als afzetmarkt voor de lokale mensen.(GFC)