Bewoners Atjoni getraind in teelt hooglandrijst

De training “De teelt van hooglandrijst” is recentelijk afgesloten. De afsluiting heeft plaatsgevonden in de zaal van het ministerie van Regionale ontwikkeling (RO) te Atjoni in het district Sipaliwini. Tijdens de afsluiting waren aanwezig minister Lekhram Soerdjan van LVV, de residerende ambassadeur van Brazilië, Laudemar Goncalves de Aguiar Neto, parlementariër Silvana Afonsoewa, districtscommissaris (dc) Yvonne Pinas, aankomende dc Humphrey Jeroe en de voorzitter van Coöperatie van Landbouw en Veeteelt, Bert Abauna.

Aan deze training hebben 40-tal bewoners van Atjoni en omliggende dorpen deelgenomen. Zij hebben geleerd hoe hooglandrijst duurzaam te telen met als uitkomst een hogere rijstproductie.

Volgens Jerrel Marsidin, waarnemend ressortleider van Brokopondo, hebben de deelnemers heel enthousiast meegedaan aan deze training. De duur van de training is vier maanden lang geweest, bestaande uit een theoretisch en praktisch gedeelte.

Minister Soerdjan heeft de bewoners ook toegesproken en aangegeven dat er meer trainingen verzorgd zullen worden in het binnenland waaronder plantvermeerdering. Ook zullen er projecten in samenwerking met andere organisaties worden uitgevoerd in het binnenland.(GFC)