"Bewoners appartementencomplex kregen alcohol uit de kraan"

GFC NIEUWS- Een lozing van duizenden flessen drank vervuilde per ongeluk de openbare waterbron in een appartementencomplex in India.
Sindsdien stroomde geen water, maar een alcoholische mixdrank uit de kraan.
De bewoners van een appartementencomplex in de stad Chalakudy, in het zuiden van India, kregen argwaan toen een van hen de watertank vulde. “De waterleiding begon heel slecht te ruiken”, vertelt inwoner Joshy Maliyekkalew.
De verontruste families gingen op onderzoek uit. “Na overleg met de buren kwamen we erachter dat een overheidsambtenaar en een bareigenaar een kuil hadden gegraven in de buurt van onze waterput”, vervolgt Joshy.
In die zelfgegraven kuil loosde het tweetal 2.000 flessen drank, samen goed voor 6.000 liter. De partij drank was op gerechtelijk bevel ingenomen door de autoriteiten.
De geloosde alcohol sijpelde via de grond uiteindelijk in de waterput. “Als we een enorme hoeveelheid sterke drank moeten dumpen, gaan we meestal naar een distilleerderij”, sprak een woordvoerder van de lokale overheid. “Maar hier ging het om slechts 2000 flessen, dus werd besloten het weg te gooien door een kuil te graven.”
Omdat het vervuilde water stonk, heeft niemand van de gemeenschap ervan gedronken. Ook wassen en koken was voor de bewoners een tijdje onmogelijk. De kinderen konden niet naar school en ook de ouders konden niet naar hun werk.
De autoriteiten hebben hun fout inmiddels erkend, en beloofden de families de situatie op te lossen. Ook voorzien zij de gedupeerden de komende tijd van schoon drinkwater.