fbpx

Bewoner klaagt over illegale verkoop vuurwerk bij Sportcomplex Kwatta

Een bewoner nabij het Sportcomplex Kwatta heeft op social media zijn misnoegen kenbaar gemaakt over de voorbereidingen die er worden getroffen om vuurwerk te verkopen bij de ingang van het Sportcomplex Kwatta. Hij zegt dat de Chinees om wie het gaat niet beschikt over een vergunning.

“Waarom treedt niemand op? Dit kan en mag niet, want in de sporthal gaan kinderen en volwassenen sporten of feesten, het is een gevaarlijke situatie. Stel je eens voor dat een brandend stuk vuurwerk binnen terechtkomt waar de rest van het vuurwerk is opgeslagen? Wat zal er met de bezoekers gebeuren? En what about wij v/d buurt? Wonen we echt in een bananenrepubliek waar alles kan en mag? Wat doet de brandweer of laat me het beter vragen, wat heeft de brandweer al die tijd zitten doen?”

OOK INTERESSANT
Studenten NATIN, AMTO en FTW krijgen inzicht in werkzaamheden Bouw- en Woningtoezicht

De bewoner vraagt zich verder af als men zal wachten, totdat er een ramp plaatsvindt.

Het vuurwerk is met een paar dunne brandbare triplexplaten afgeschermd. “Is het niet zo dat vuurwerk in een compleet gesloten gebouw verkocht/opgeslagen moet worden? Of kan je zelfs in een stal vuurwerk verkopen? Het heeft er zo te zien veel weg van dat je tegenwoordig zelfs in een kippenhok vuurwerk mag verkopen”.

jaren terug was een vuurwerkhandelaar ook van plan om op die manier vuurwerk te verkopen op precies dezelfde locatie. “Toen had een instantie opgetreden en alles laten verwijderen. Waarom kon dat toen wel gebeuren maar nu niet”, vraagt hij tenslotte.(GFC)