fbpx

Bewindslieden bezoeken ‘Adek University Project’

Vicepresidnt Ashwin Adhin bracht samen met de ministers van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) en Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinOWC) een oriëntatiebezoek aan de in aanbouw zijnde studentenwoningen. Tijdens het bezoek woonden de bewindslieden een presentatie bij over het project dat wordt opgezet op het universiteitscomplex en kregen vervolgens een rondleiding.

Adhin zegt dat de studentenwoningen voor Suriname, in het bijzonder voor studenten in de buitenwijken en het binnenland, een bijzondere uitkomst zal bieden. Verder haalt hij aan dat er invulling is gegeven aan de visie van de president om de toegankelijkheid van studenten buiten Paramaribo mogelijk te maken.

De minister van MinOWC, Lilian Ferrier, vindt het opzetten van de studentenwoningen een geweldig initiatief. “Deze campus is heel speciaal en de voorzieningen zijn crème de la crème”, sprak de minister. Volgens de bewindsvrouw is het belangrijk voor studenten om hun eigen campus te hebben zodat zij vooral niet ver hoeven te reizen.

Het ligt in de bedoeling om de eerste fase van het project in september 2018 af te ronden zodat de eerste groep studenten hun intrek kunnen nemen in oktober van dit jaar.(GFC)

Naar meer berichten...