Bewegingsvrijheid noorden van Italië aan banden gelegd om coronavirus

GFC NIEUWS- De Italiaanse regering heeft in de nacht van zaterdag op zondag vergaande maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen.
In een groot deel van het noorden van het land wordt de bewegingsvrijheid aan banden gelegd. Alleen bij ‘uitzonderlijke werk- en gezondheidssituaties’ geldt een uitzondering, zei premier Giuseppe Conte in een toespraak.
Onder meer Milaan en Venetië worden door de maatregel getroffen. Het openbare leven komt daar stil te liggen: evenementen, sportwedstrijden en kerkdiensten kunnen niet langer doorgaan. Ook huwelijken en begrafenissen zijn van de baan. “We kunnen ons het samenkomen van mensen niet meer veroorloven”, aldus Conte.
Zondagmiddag werd duidelijk dat er inmiddels 7.375 Italianen met het coronavirus zijn besmet. Dat is er een kwart meer dan op zaterdag toen de teller nog op 5.883 infecties stond.
Ook het aantal overlijdensgevallen als gevolg van Covid-19 schoot zondag omhoog. In een etmaal overleden er 133 mensen, waarmee het Italiaanse totaal op 366 uitkomt.

Overige berichten