fbpx
Beveiliging ontwapent parlementariër in Afghaanse parlement

Redactie GFC Nieuws — In het Afghaanse parlement ontstond oproer toen een nieuwe voorzitter benoemd moest worden. De volksvertegenwoordiging vergaderde voor het eerst sinds de verkiezingen van vorig jaar oktober. De gemoederen liepen zo hoog op, dat een parlementariër een groot mes trok. De beveiliging achtervolgde hem door de vergaderzaal om hem te ontwapenen.

 

Videobeelden van de vergadering tonen de chaos terwijl parlementariërs de keus voor de nieuwe voorzitter betwisten.

Leden omringden de zetel van de voorzitter om die te blokkeren, toen opeens een parlementariër met een groot mes begon te zwaaien.

Een aantal parlementsleden wilde opnieuw stemmen, omdat zij geknoei vermoedden bij de laatste verkiezing.

Foto: Wikipedia

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.