fbpx

Beveiliging alle DNA-leden niet aan de orde

De maatschappelijke discussie die via sociale media wordt gevoerd, alsof alle leden van De Nationale Assemblee (DNA) zullen worden beveiligd, is op niets gebaseerd.

“Er is geen sprake van een of ander overleg in DNA over een eventuele beveiliging voor alle leden van De Nationale Assemblee”, reageerde voorzitter Jennifer Geerlings-Simons desgevraagd.

Volgens Geerlings-Simons is dit momenteel geen onderwerp van gesprek. “Kortgeleden is naar aanleiding van een roofoverval bij een lid van de oppositie dit wel ter sprake gekomen. Zaken zijn toen bij elkaar gebracht en tijdens een huishoudelijke vergadering breedvoerig besproken. Het besluit is toen genomen dat de commissie die onze interne aangelegenheden controleert, de institutionele versterking zou bekijken. Te zijner tijd zou de commissie laten weten of er iets is waar wij ons verder mee bezig moeten houden. Kortom, er is geen besluit genomen over het beveiligen van alle DNA-leden,” zegt voorzitter Geerlings-Simons.

BEKIJK OOK
Zwaargewonde man aangetroffen langs de weg

Zij geeft vervolgens aan dat er wel voorstellen zijn gedaan door enkele leden. “Het komt wel verbazingwekkend over als je zaken via sociale media verneemt, waar er geen discussie over is geweest in het parlement. Er zijn genoeg reacties geweest die zelfs als bedreigend kunnen worden geïnterpreteerd. Zo is de voormalige volksvertegenwoordiger, Andre Misiekaba ook bedreigd. De voorzitter van DNA heeft dit geval terstond gerapporteerd bij de Dienst Nationale Veiligheid (DNV). In dat geval zijn er wel veiligheidsmaatregelen getroffen”.

“In elk geval is er tot op dit moment geen sprake van een eventuele beveiliging voor alle 51 leden van De Nationale Assemblee door de overheid”, beklemtoont de DNA-voorzitter.