fbpx




Beveiliging alle DNA-leden niet aan de orde

De maatschappelijke discussie die via sociale media wordt gevoerd, alsof alle leden van De Nationale Assemblee (DNA) zullen worden beveiligd, is op niets gebaseerd.

“Er is geen sprake van een of ander overleg in DNA over een eventuele beveiliging voor alle leden van De Nationale Assemblee”, reageerde voorzitter Jennifer Geerlings-Simons desgevraagd.

Volgens Geerlings-Simons is dit momenteel geen onderwerp van gesprek. “Kortgeleden is naar aanleiding van een roofoverval bij een lid van de oppositie dit wel ter sprake gekomen. Zaken zijn toen bij elkaar gebracht en tijdens een huishoudelijke vergadering breedvoerig besproken. Het besluit is toen genomen dat de commissie die onze interne aangelegenheden controleert, de institutionele versterking zou bekijken. Te zijner tijd zou de commissie laten weten of er iets is waar wij ons verder mee bezig moeten houden. Kortom, er is geen besluit genomen over het beveiligen van alle DNA-leden,” zegt voorzitter Geerlings-Simons.

Zij geeft vervolgens aan dat er wel voorstellen zijn gedaan door enkele leden. “Het komt wel verbazingwekkend over als je zaken via sociale media verneemt, waar er geen discussie over is geweest in het parlement. Er zijn genoeg reacties geweest die zelfs als bedreigend kunnen worden geïnterpreteerd. Zo is de voormalige volksvertegenwoordiger, Andre Misiekaba ook bedreigd. De voorzitter van DNA heeft dit geval terstond gerapporteerd bij de Dienst Nationale Veiligheid (DNV). In dat geval zijn er wel veiligheidsmaatregelen getroffen”.

“In elk geval is er tot op dit moment geen sprake van een eventuele beveiliging voor alle 51 leden van De Nationale Assemblee door de overheid”, beklemtoont de DNA-voorzitter.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…