Beveiligers luchthaven trillen van spanning door verdacht apparaat

Veiligheidspersoneel op de Berlijnse Schönefeld luchthaven deden dinsdag een diepgaand veiligheidsonderzoek nadat een verdacht voorwerp was ontdekt in de bagage van een passagier.

Een terminal werd geëvacueerd en vluchten werden aan de grond gehouden nadat bagageafhandelaars de beveiliging inschakelden omdat zij een handgranaat dachten te hebben opgemerkt tijdens een routinematige röntgencontrole van een koffer.

De eigenaar van de verdachte bagage vertelde op sociale media over zijn ervaringen.

“Toen ik aankwam, werd de terminal geëvacueerd,” schreef de man  die anoniem wenst te blijven. Omdat hij vaag deed over het voorwerp in zijn koffer, werd versterking gevraagd en de luchthaven platgelegd.

“Ik werd omsingeld door gewapende agenten met automatische wapens,” vertelt hij

Zijn koffer werd onderzocht door een lid van de explosievenopruimingsdienst, gekleed in volledige beschermde uitrusting, vervolgt hij.

“Na 60 spannende minuten kwam hij [het lid van de explosievenopruimingsdienst] lachend terug. De handgranaat was een vibrator die ik twee weken eerder voor mijn vriendin had gekocht,” onthulde de man. Hij mocht zijn reis vervolgen met zijn speelgoed.

Overige berichten