fbpx

Beveiligers Kabinet Vicepresident niet betrokken bij roofoverval op geldtransportauto

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Kabinet van de Vicepresident in Suriname zegt kennis genomen te hebben van de onsmakelijke berichten op sociale media als zouden twee beveiligers verbonden aan het Directoraat Nationale Veiligheid en tewerkgesteld op het Kabinet van de Vicepresident daders dan wel verdachten zijn bij de brute roofoverval aan de Raghoebierstraat op 1 februari.

Met klem wordt dit bericht vanuit het Kabinet van de Vicepresident ontkracht. “Het is betreurenswaardig dat dit bericht door personen wordt gedeeld.”

Het Kabinet van de Vicepresident bevestigt wel dat 1 beveiliger G.E. slachtoffer is geworden bij deze beroving en in kritieke toestand in het ziekenhuis is opgenomen.

In de spraakmakende berovingszaak gisteren aan de Ragoebierstraat in Suriname zijn nog vier mannen aangehouden. Ook zijn het voertuig, geld en een deel van de wapens waarmee de beroving werd gepleegd aangetroffen en in beslag genomen.

OOK INTERESSANT
Politie Albina zal optreden tegen foutparkeerders

Eerder op de dag was de 34-jarige meerijder Le Roy P. aangehouden. Hij is militair van beroep tevens DNV lid. P. zou vermoedelijk de tipgever zijn geweest en zat samen met zijn collega DNV’er G.E. (40) in een grijze Toyota Spacio. Ze vervoerden grote bedragen in valuta en SRD van een cambio.

Uren na de beroving werd de vluchtauto waarmee de rovers de overval hadden gepleegd, gesignaleerd op een adres te Paramaribo Noord (Rainville). In de woning op het adres werd een van de verdachten aangetroffen en aangehouden. Op zijn aanwijzing werden de overige verdachten opgespoord en aangehouden.

De drie mannen Seguino A. (22), Melvin A.(50) en Martin O. (44) werden allen in Paramaribo aangehouden en overgebracht naar het politiebureau ter voorgeleiding.