fbpx

Betere en plezierigere geslachtsgemeenschap? Stop met voorspel, adviseert relatietherapeut

GFC NIEUWSREDACTIE- Voor goede en betere slaapkamerpret adviseert een populaire relatietherapeut te stoppen met voorspel.

Veel mensen horen het woord ‘geslachtsgemeenschap’ en denken meteen aan penetratie. De meerderheid van vrouwen komt echter niet tot hun hoogtepunt hierdoor.

Dat houdt in dat het uitvoeren van orale intimiteiten en het gebruiken van handen en vingers, hetgeen normaal wordt gezien als voorspel, zou kunnen betekenen dat je niet voldoende wordt bevredigd.

Dat zijn de woorden van de Amerikaanse biologe en vrouwencoach Shoshana Benjamin. Ze adviseert koppels meerdere gebieden te ontdekken.

Enkele tips:

Douchen met je partner: naakt zijn met je partner kan je helpen relaxen (wat je helpt om in de juiste mindset te komen), en je ook helpen om opgewonden te raken.

Focus op “niet-sensuele aanraking”: raak elkaars lichaam aan, maar verken gebieden die normaal gesproken niet als erogene zones worden beschouwd. Neem de tijd voor elkaar.

BEKIJK OOK
23-jarige dame uit Den Haag moet verplicht relatie beëindigen van kerkmensen

Versier elkaar: de expert zegt dat naarmate we ouder worden, we ons steeds minder richten op zoenen, wat een prachtige manier kan zijn om intiem te zijn met een partner.

Deel een lijst van spannende dingen met elkaar: het internet staat vol met checklists die je kunt doen zonder je partner. Op deze manier kom je misschien achter een geheime fantasie…

Stuur sensuele berichten naar elkaar: dit kan een andere goede manier zijn om in de stemming te komen zonder je partner daadwerkelijk aan te raken. Opgewonden raken gaat voornamelijk via het brein, zegt Benjamin tot slot.