Betere dienstverlening hulpdiensten met komst Command Center

De verschillende hulpdiensten die zijn ondergebracht in het Command Center zullen optimaal worden ingezet om het Safe City project tot een succes te maken. “Wij proberen van hieruit de dienstverlening naar de samenleving toe te verbeteren. In 2019 moet de gemeenschap de verbetering van de service van de verschillende hulpdiensten die hier zijn ondergebracht duidelijk merken”, zegt politie-inspecteur Chanderperkash Mohan.

Inspecteur Mohan zegt dat er in Paramaribo op honderd strategische locaties camera’s zijn geplaatst. Deze zullen zoveel mogelijk worden ingezet om een beeld te krijgen van wat zich precies heeft afgespeeld bij incidenten. De verkregen beelden worden opgeslagen in een datacenter.

Op 29 december 2018 is het Command Center officieel in gebruik genomen. De centrale meldkamer van de politie, brandweer en de spoedeisende hulp zijn hier ondergebracht. Inspecteur Mohan beschrijft het werken in het Command Center als ietwat aangenamer, ten opzichte van de oude werksituatie in de Centrale Meldkamer.

“Tot nu toe is de dienstverlening vanuit het Command Center prima.” Het zal volgens de politieman makkelijker zijn voor de verschillende hulpdiensten om onder één dak te werken. Hierdoor hebben deze diensten gelijktijdig een duidelijk algeheel overzicht. Dit zal leiden tot betere afstemming tussen de diensten, hetgeen zal zorgen voor een betere of vlottere afhandeling van gevallen. “Het project is Safe City, maar met zijn allen moeten wij ernaar toe werken dat het wordt Safe Suriname.”(GFC)

Overige berichten