fbpx
Betalingen vanaf nu via de mobiele telefoon

GFC NIEUWS-Vanaf nu kunnen betalingen via de mobiele telefoon verricht worden door middel van de Uni5pay+ applicatie.

Deze app moet eerst gedwonload worden waarna persoon tot persoon overmakingen binnen enkele seconden gepleegd kunnen worden door middel van het scannen van een QR code.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financien die de launch hiervan bij de zondagse markt Saoena op de hoek van de Anamoe- en Jozef Israëlstraat heeft meegemaakt, is enthousiast. De bewindsman testte de app uit en was dik tevreden.

Volgens hem moet Suriname naar een punt waarbij er minder contant geld circuleert in de samenleving. Een cashvrije samenleving zal nog even duren maar de bewindsman benadrukte de voordelen van dit systeem.

Het is veiliger, je ziet direct wat je betaalt en de verkoper heeft zijn geld ook gelijk op zijn rekening. Hoe minder contanten in omloop zijn hoe minder biljetten er gemaakt moeten worden.

Het kost ook veel geld om beschadigde biljetten te vervangen, merkt de minister op die Uni5pay+ aanbeveelt aan de samenleving.

Voor de toekomst is deze betaalmethode onder meer zeer handig gelet op de sociale betalingen als AOV en Kinderbijslag die de overheid moet verrichten.

Alle hoge kosten voor transport en beveiliging om naar het binnenland te gaan komen hiermee weg te vallen, zei minister Hoefdraad.

Ook DNA-voorzitter Jeniffer Geerlings-Simons betaalde via de app en is tevreden met de ontwikkeling.

Gardelito Hew A Kee, coordinator E-Government Suriname spreekt van een super droom die werkelijkheid is geworden. Suriname is het eerste land in de regio waar betalen via deze methode een feit is.

Hew a Kee geeft aan dat het systeem veilig en betrouwbaar is. Naast de veiligheid van de mobiele telefoon heeft het programma ook een code dat nodig is om in te loggen.

Regillio Wirht, directeur van Uni5Pay+ Platform Suriname (UPPS), geeft aan dat het de eerste e-wallet app is in Suriname.

“Je portemenee in je telefoon”, is de slagzin om deze betaalmethode te promoten.

Wirht stelt dat nadat de app is gedownload men zich moet registeren waarna men een password kiest. De e-wallet is ready om gebruikt te worden, maar die moet eerst voorzien worden van geld.

Daarvoor kan men eerst terecht bij de Telesur-kantoren. Het aantal verkooppunten zal binnen niet al te lange tijd worden uitgebreid.

De directeur roept de samenleving op de berichten via de media te volgen en die app te downloaden.

Zowel Android als iOS-gebruikers kunnen hiervan profiteren.

Meer nieuws

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…

Komediant Jerrel Vierklau heengegaan

GFC NIEUWS- Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is niet meer. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Nieuw bondscentrum BBGO maakt fleurige indruk

GFC NIEUWS- De officiële opening van het centrum van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft donderdag plaatsgevonden. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Covid-19-protocol ontwikkeld voor kinderverblijven

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft een protocol ontvangen voor Covid-19-maatregelen bij kinderdagverblijven, tehuizen en internaten. Dikke mensen slanken het…

Open brief afzetting Gaama Albert Aboikoni

GFC NIEUWS- De kabiteni’s en basya’s der Saamaka in Nederland bijeen op zondag 18 oktober. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ambulanceboot overgedragen aan MMC Apoera

GFC NIEUWS- De officiële overhandiging van de ambulanc boot aan de MMC Apoera vond woensdag plaats. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Dief na een jaar gepakt door leden DNV

GFC NIEUWS- Diefstalverdachte Stephano J. alias Koelie boi is door leden van de Dienst Nationale Veiligheid (DNV) aangehouden. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met…