fbpx

Betalen aan Centrale Betaaldienst uitsluitend via de bank

Het ministerie van Financiën heeft in enkele districten de betaalmogelijkheden van de sub-betaaldiensten herzien. Betalingen kunnen uitsluitend via de bank worden overgemaakt. In de disctricten Saramacca, Commewijne, Para en Coronie kan men op korte termijn alleen betalingen via de bank voldoen.

In het district Saramaca is men reeds in juni van dit jaar gestart met de uitvoering van het aangepaste beleid en vervolgens zullen respectievelijk Commewijne op 1 augustus, Para op 15 augustus en Coronie op 15 september het hetzelfde voorbeeld volgen.

Het overhevelen van de betaaldiensten van de kas naar bankbetalingen, heeft tot gevolg, dat betalingen voor rijexamens en vergunningen uitsluitend via de bank kunnen worden gestort op de rekening van de het Ministerie van Financiën (de Centrale Betaaldienst).

Het optimaliseren van de interne processen en het verbeteren van de externe dienstverlening aan de samenleving zijn de belangrijkste uitgangspunten voor het herzien van de betaalmogelijkheden van de sub-betaaldiensten.

Administratieve processen kunnen versneld plaats vinden en burgers kunnen eerder beschikken over de aangevraagde en betaalde documenten. De locatie voor de verkoop van schoolbuskaarten wordt per district ook gewijzigd.(GFC)

Overige berichten