fbpx

‘Betaal voordat je met je voertuig op de weg komt’

De drukte bij verschillende betaallocaties voor de Rij- en Voertuigenbelasting is duidelijk waarneembaar.

“Op alle locaties is het een enorme drukte, maar wij helpen de burgers zoveel als mogelijk”, zegt Daniella Wilfrid, ontvanger der directe belastingen en accijnzen.

De belastingambtenaar roept burgers op om niet te wachten met hun betaling, totdat de politie begint met het uitvoeren van controles, omdat niemand verrast wil worden met een fikse boete of strafmaatregel. “Betaal voordat je met je voertuig op de weg komt”, aldus belastingambtenaar Wilfrid.

Zij vraagt verder burgers om voor het gemak bij het betalen van hun Rij- en Voertuigenbelasting zoveel als mogelijk betaallocaties in hun directe omgeving op te zoeken.

BEKIJK OOK
e-Governance Academy of Estonia zal CBB ondersteunen bij digitalisering registratieprocessen

Voor een vlotte afhandeling is het volgens haar nodig dat de burgers in alle rust hun medewerking verlenen, ongeacht de drukte bij de betaallocaties.

Donderdag 28 februari is de uiterlijke betaaldatum voor de Rij- en Voertuigenbelasting. Burgers die om welke reden dan ook niet aan de betaling hebben kunnen voldoen worden verzocht deze zo spoedig mogelijk te doen. “Hoe eerder hoe beter, dan voorkom je ook het risico om beboet te worden.”

Burgers kunnen voor het betalen van de belasting zich wenden tot onder andere EBS-incassokantoren, Telesur betaalkantoren en het Centraal Belastingkantoor.