fbpx
Bestuursdiensten ondersteunen politie met controles tijdens lockdown

GFC NIEUWS- De politie krijgt de volledige ondersteuning van de districtscommissarissen van Paramaribo-Noordoost, Ricardo Bhola en Fulgence Javinde van Zuidwest die ook bestuursambtenaren zullen inzetten tijdens de lockdown.

Van vrijdag 4 september 20.00 uur tot en met maandag 7 september 05:00 uur geldt er weer een total lockdown in Suriname. Leden van de politie zullen in verband hiermee strenger optreden tegen overtreders.

Afgelopen vrijdag hebben de districtscommissarissen in overleg met de politie besloten het personeel in te zetten om samen met de politie op ressortniveau de gemeenschap te informeren en controleren op de naleving van de Covid- regels.

De bestuursambtenaren en ressortraadsleden hebben in alle 12 ressorten van Paramaribo met de politie opgetrokken voor controle. De operaties in de verschillende ressorten starten telkens vanuit de respectievelijke bestuurskantoren. Ook de ressortraden en Districtsraad ondersteunen de verscherpte actie van de politie.

Gedurende de lockdown is het behalve voor personen die vallen onder de diverse groepen die geïdentificeerd zijn als essentiële diensten niet toegestaan op straat te gaan.

De politie zal ook controle voeren bij de bruggen over de Suriname, Saramacca, Nickerie en Coppenamerivier en over het Saramaccakanaal. Ook mini road blocks en de surveillances van de gemotoriseerde eenheid horen tot het actiemodel.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.