fbpx

Bestuursdiensten ondersteunen politie met controles tijdens lockdown

GFC NIEUWS- De politie krijgt de volledige ondersteuning van de districtscommissarissen van Paramaribo-Noordoost, Ricardo Bhola en Fulgence Javinde van Zuidwest die ook bestuursambtenaren zullen inzetten tijdens de lockdown.
Van vrijdag 4 september 20.00 uur tot en met maandag 7 september 05:00 uur geldt er weer een total lockdown in Suriname. Leden van de politie zullen in verband hiermee strenger optreden tegen overtreders.
Afgelopen vrijdag hebben de districtscommissarissen in overleg met de politie besloten het personeel in te zetten om samen met de politie op ressortniveau de gemeenschap te informeren en controleren op de naleving van de Covid- regels.
De bestuursambtenaren en ressortraadsleden hebben in alle 12 ressorten van Paramaribo met de politie opgetrokken voor controle. De operaties in de verschillende ressorten starten telkens vanuit de respectievelijke bestuurskantoren. Ook de ressortraden en Districtsraad ondersteunen de verscherpte actie van de politie.
Gedurende de lockdown is het behalve voor personen die vallen onder de diverse groepen die geïdentificeerd zijn als essentiële diensten niet toegestaan op straat te gaan.
De politie zal ook controle voeren bij de bruggen over de Suriname, Saramacca, Nickerie en Coppenamerivier en over het Saramaccakanaal. Ook mini road blocks en de surveillances van de gemotoriseerde eenheid horen tot het actiemodel.

BEKIJK OOK
Vijf mannen aangehouden tijdens drugsinval, zesde verdachte meldt zich aan