fbpx

Bestuursdiensten blijven onhygiënische restaurants sluiten, sommige ondernemers vaker in de fout

GFC NIEUWS- De bestuursdiensten in diverse districten hebben hun handen vol met de sluiting van restaurants en winkels die zich niet houden aan de vergunningsvoorwaarden en zo een gevaar vormen voor de volksgezondheid.

Opmerkelijk is dat sommige ondernemingen die zijn gesloten eerder door de bestuursdienst waren gesloten, maar na correcties hun deuren weer mochten openstellen.

Hieronder een greep uit de vele sluitingen:

Twee onhygiënische restaurants in Rainville gesloten

De bestuursdienst is op 16 oktober overgegaan tot sluiting van twee onhygiënische restaurants in Rainville. Bij controle bleek dat meerdere vergunningsvoorwaarden niet worden nageleefd.

Voor wat het eerste restaurant betreft, kon de ondernemer geen bewijs van ongediertebestrijding overleggen, het personeel was niet volgens de voorschriften gekleed, het afzuigsysteem en de vetput voldeden niet en er zijn uitwerpselen van ongedierte in de keuken waargenomen.
rainville | GFC

Verder beschikken de medewerkers ook niet over een medische keuring, slechte ventilatie in de zaak en het voedsel was niet afgedekt.

Bij onderzoek in het tweede restaurant bleek dat het personeel niet beschikt over een medische keuring, de ondernemer niet over een tussenpersoonsvergunning beschikt, er geen bewijs van ongediertebestrijding getoond kon worden en er zijn vliegen op openstaand voedsel waargenomen.

Beide zaken zijn in opdracht van de dc tot nader order gesloten. De ondernemers moeten zich bij het districtscommissariaat aanmelden.

MGD sluit onhygiënisch restaurant Centrum

De afdeling Milieu en Gezondheidsdienst van het commissariaat heeft op 16 oktober een restaurant in Centrum gesloten.

Bij controle is onder andere gebleken dat de hygiëne in de keuken slecht is en niet alle personeelsleden over een medische keuring beschikken.

De ambtenaren hebben ook vliegen op openstaand voedsel waargenomen. De restauranthouder moet de onregelmatigheden herstellen en zich bij het districtscommissariaat aanmelden voor het voldoen van de opgelegde boete.
restaraunt centrum 1 | GFC

Warung gesloten in Livorno

Naar aanleiding van een klacht van een alerte klant is de bestuursdienst van Livorno op 16 oktober geweest naar een warung in de Livorno-Beekhuizenweg.

Het is gebleken dat het restaurant niet voldoet aan de gestelde eisen van het BOG en smerig is. In opdracht van dc Eric Grauwde werd de zaak terstond gesloten voor het publiek.

BEKIJK OOK
Ondernemers op berm Leo Eliaserstraat worden niet ontruimd

De vergunninghouder is gesommeerd om de zaak grondig te reinigen en als na hercontrole blijkt dat de zaak schoon is, zal deze wederom worden opengesteld voor het publiek.

Keuken eethuis zeer onhygiënisch

Een onhygiënisch restaurant in Centrum is op 15 oktober tot nader order gesloten. Bij controle heeft de bestuursdienst een zeer onhygiënische keuken en opslagruimte aangetroffen.

De overige ongeregeldheden die zijn waargenomen zijn onder andere:
– hondensporen in de opslagruimte
– slechte sanitaire voorzieningen
– weinig ventilatie
– afzuigsysteem dat niet voldoet
– personeelsleden die niet volgens de voorschriften gekleed zijn.
zeer onh 2 | GFC

De vergunninghouder is aangezegd de geconstateerde misstanden te herstellen en moet zich bij het districtscommissariaat aanmelden voor het voldoen van de opgelegde boete.

Eethuis Blauwgrond gesloten

Een eethuis in Blauwgrond heeft op 14 oktober onmiddellijk de deuren moeten sluiten. Bij controle verricht door bestuursambtenaren van de afdeling MGD van het districtscommissariaat is gebleken dat meerdere vergunningsvoorwaarden niet worden nageleefd.

De onderneemster kon geen vergunning, keuringscertificaten, noch bewijs van ongediertebestrijding overleggen.
blauwgrond | GFC

Verder laat de hygiëne in de keuken (keukengerei, de vloer, wanden) en de opslagruimten te wensen over. De onderneemster is aangezegd de geconstateerde onregelmatigheden te herstellen en moest zich aanmelden bij het districtscommissariaat voor het voldoen van de boete.

Etenshuis Centrum gesloten

Een etenszaak in Centrum is op 15 oktober vanwege slechte hygiëne tot nader order gesloten.

Bij controle uitgevoerd door bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst is er onder andere gebleken dat de keuken, afzuigkap en het plafond met vet besmeurd zijn, de werkers niet over een medische keuring beschikken, de kledingvoorschriften niet nageleefd worden en de vetput overvol is.

Daarnaast hebben de ambtenaren ook voedsel (dat nog bereid moest worden) op de vloer aangetroffen.
centrum patat | GFC

De ondernemer kon ook geen bewijs van ongediertebestrijding overleggen.

Op grond van bovengenoemde misstanden is de zaak in opdracht van de districtscommissaris tot nader order gesloten.

De ondernemer moet zich aanmelden bij het districtscommissariaat voor het voldoen van de opgelegde boete.