Bestuursdienst zet Coza-app in bij controle basisgoederen

GFC NIEUWSREDACTIE- De bestuursdienst van Wanica Noord-West in Suriname controleert aan de hand van de Coza-app ( Consumentenzaken app) die ontwikkeld is door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie of winkeliers doen aan prijsopdrijving.

De applicatie maakt het mogelijk om de prijzen van basis- en strategische goederen te monitoren en biedt consumenten de mogelijkheid om online hun klachten in te dienen.

Eerder zijn functionarissen van de bestuursdienst getraind in de toepassing van de app.

Na deze training zijn de controlewerkzaamheden gelijk opgepakt en zijn de klachten via deze app doorgecommuniceerd naar de ECD.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Kinderen vanaf 12 jaar in Suriname worden binnenkort ook gevaccineerd tegen Covid-19

In het kader daarvan had districtscommissaris Suraksha Hirasingh van Wanica Noord-West een evaluatiebespreking gehad met het team van de Economische Controle Dienst ( ECD).

De focus bij deze bespreking was gericht op de controlewerkzaamheden van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst in samenwerking met de afdeling ECD met betrekking tot de richtlijnen voor de prijslijst van de basisgoederen.

De ECD heeft hierbij aangegeven dat de samenwerking en informatie verschaffing vlot en duidelijk verloopt. Voorts hebben ze het team van het commissariaat complimenten gemaakt over hun werkwijze.

Tot slot zijn er wederzijdse afspraken gemaakt om de samenwerking voort te zetten.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten