fbpx

Bestuurder met verkeersvonnissen zonder rijbewijs negeert stopteken Bikers

Een autobestuurder werd vorige week dinsdag staande gehouden door wetsdienaren van de afdeling Algemene Nummer Registratie Systeem (ANRS). Bij het geven van een stopteken door een lid van de Bikers aan de bestuurder reed deze gewoon door richting het stadscentrum. De politie zette de achtervolging in en kon de chauffeur dwingen tot stoppen.

Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Na van de Biker de bekeuring te hebben gehad voor het rijden zonder rijbewijs, werd hij aan de leden van het ANRS overgedragen. De boetes bedragen afzonderlijk SRD 750 en SRD 500.

Na verificatie via het ANRS bleek ook nog dat de bestuurder twee verkeersvonnissen op zijn naam heeft staan, meldt de PR van het KPS.

Hij werd in hechtenis genomen nadat hij doorgaf de boete niet terstond te kunnen betalen. Korte tijd later heeft de bestuurder SRD 1.050,- betaald, zoals in het vonnis was aangegeven werd hij heengezonden.

De bestuurder zal wederom voor de snelrechter moeten verschijnen voor de begane overtredingen waarvoor hij dinsdag door de Biker op de bon is gezet.(GFC)