fbpx
Bestuur voor Stichting Streekziekenhuis Atjoni geïnstalleerd

GFC NIEUWS- Voor het waarborgen van kwalitatief goede, betaalbare tweedelijns- en eventueel derdelijnszorg in het Boven-Surinamegebied en omgeving, is er een bestuur voor het Streekziekenhuis Atjoni geïnstalleerd door minister Antoine Elias van Volksgezondheid.

Minister Elias benadrukte dat het bestuur werk aan de winkel heeft. “Het wordt een zeer belangrijk ziekenhuis met de hub voor het achterland”. De bewindsman deelde het bestuur alvast mee dat er door de regering twee ambulances en twee ambulanceboten besteld zijn voor het ziekenhuis.

Minister Elias eindigde zijn toespraak met het voorstel van de regering eerst de plaatselijke bewoners in de gelegenheid te stellen bij de werving en selectie van personeel voor het ziekenhuis.

De voorzitter van het bestuur, Rick Kromodihardjo, gaf aan dat het bestuur pionierswerk zal moeten verrichten, omdat ook het directieteam nog gevormd dient te worden. Al met al is Kromodihardjo de mening toegedaan dat met de diverse specialiteiten die de leden van het bestuur bezitten, het werk gedaan zal worden.

“Gezondheidszorg wordt tot in het verre achterland gebracht. De mensen in het achterland die hebben evenveel recht op gezondheidszorg als iemand die in Paramaribo woont”, aldus de voorzitter. Het is de bedoeling dat er ook basis specialismen in Atjoni gevestigd zullen worden, waardoor de bewoners in hun eigen woonomgeving behandeld kunnen worden en families van patiënten worden bespaard van reis- en verblijfkosten, die zij zouden bekostigen als zij van het binnenland naar de stad zouden af reizen.

Verder benadrukte hij dat met het Streekziekenhuis dat in Atjoni geopend zal worden, de volksgezondheid naar een hoger niveau wordt getild. Tot slot bedankte hij het Mungra Medisch Centrum (MMC) voor alle inzet die gepleegd is bij het opstarten van het ziekenhuis.

Het MMC heeft de opstart van het Streekziekenhuis Atjoni gedaan. Zorida Mohamed, directeur van het MMC, stelde dat het een eer is geweest de opstart te mogen doen voor dit project en bedankte de minister voor het vertrouwen dat hij heeft gesteld in het MMC. Tot slot gaf zij aan bereid te zijn nog hulp te verlenen waar nodig.

Het bestuur is te rekenen van 24 maart ingesteld voor een zittingsperiode van drie jaar en bestaat uit de volgende leden: de heer R. Kromodihardjo als voorzitter; mevrouw A. Gopalrai; de heer M. Hunker; de heer E. Noordzee en mevrouw J. Misiekaba.

Meer nieuws

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.