Bestuur van het land gaat normaal door

GFC NIEUWSREDACTIE- Ofschoon president Chandrikapersad Santokhi positief getest is op COVID-19, gaat het bestuur van het land normaal door.

Alle ministers maken het goed en er is ook virtueel vergaderd, waarbij de president de vergadering van de Raad van Ministers heeft geleid en daarbij de nodige instructies heeft gegeven.

Dinsdag hebben de president en vicepresident Ronnie Brunswijk de regeringstop virtueel gehouden, zei minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking tijdens een online persbriefing.

Vandaag leidt de vicepresident wederom een vergadering van de Raad van Ministers. Na die meeting komt er een regeringsvergadering over de COVID-19-maatregelen. Het beleid gaat normaal door, verzekert minister Ramdin.

De bewindsman deed uit de doeken dat president Santokhi vrijdag aanstaande een regeringsvergadering zal voorzitten waarbij een drietal zaken besproken zullen worden; te weten het Nationaal Milieu Beleid, Ordening van de Goudsector en over Public Sector Reform.

Minister Ramdin verwacht dat als alles naar wens verloopt, volgende week maandag alle ministers weer op kantoor zijn om de werkzaamheden verder uit te voeren met in acht neming van de COVID-19-regels.

Deze week komen de ministeries van Economische Zaken, Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, Financiën en Planning virtueel bijeen om een pakket van ondersteunde maatregelen vast te stellen voor het bedrijfsleven die klappen hebben gehad van de COVID-19-pandemie.

Er komt ook hulp voor de sociaal zwakkeren en de individuele ondernemers. Mogelijk is er komende week meer duidelijkheid hierover.

Overige berichten