fbpx
Bestuur SVB bespreekt plannen met vicepresident Brunswijk

GFC NIEUWS- Het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft gisteren een bezoek gebracht aan vicepresident Ronnie Brunswijk.

Het bestuur heeft de plannen van de nationale selectie gepresenteerd en de ambities besproken met als hoofddoel in 2022 Suriname te vertegenwoordigen op het WK in Qatar.

Ook is besproken welke doelstelling er ligt voor de Gold Cup van 2021, Natio wil tot de top 4 gaan behoren in dit toernooi.

Om deze doelen te realiseren zal de inzet van Surinaamse Profvoetballers in diaspora van groot belang zijn. De regering werd ook bedankt voor de ondersteuning die er in dit traject al gegeven wordt.

Een ander onderwerp wat er is besproken is de ondersteuning van met name het Departement Sportzaken bij de opzet van een Prof Competitie. In deze periode van crisis zou de opzet van een prof league op korte termijn met 10-12 clubs minimaal 300 nieuwe arbeidsplaatsen creëren tegen kosten die lager zijn dan in andere sectoren.

Aangegeven werd wat er in dit opzicht van de overheid verwacht werd. Brunswijk gaf aan dat zijn deuren openstaan voor de SVB.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…