fbpx

Bestuur STREI! beslist: Neus mag niet gaan voor presidentschap en lidmaatschap DNA

GFC NIEUWS- STREI!-voorzitter Maisha Neus moet volgens het hoofdbestuur afstand nemen van de presidents- en of DNA-kandidatuur.

Dit besluit is genomen als sanctie voor de verkeersovertreding die Neus beging.

Hieronder de beslissing van het hoofdbestuur:
neus | GFC Nieuws

De meningen op Facebook zijn verdeeld over de gehanteerde sancties:
“Ik kan gewoon niet bevatten waar STREI! mee bezig is. En ik denk eerlijk gezegd dat als Curtis bij de partij zat en dezelfde scheve schaats zou rijden, het er anders aan zou toegaan. Voor Maisha gelden andere standaarden m.i. Is het omdat ze vrouw is of ziet men haar nog steeds als diaspora persoon? STREI! las ing,” schreef iemand.

Iemand anders schreef: “De partij hanteert dezelfde normen waarmee ze over anderen oordeelde. Men toont in feite dus geen hypocriet gedrag.”

Een derde persoon schreef: “Zo breekt ze de partij. Dit is niet nodig. Maisha E Neus wil nu te perfect doen…. pffff. Dit is absurd.”

BEKIJK OOK
Volksgezondheid zal toegang tot gezondheidszorg landelijk vergroten

“En wat als het volk haar daar wil? Wie komt op de lijst? Elke partij heeft iemand op een lijst nodig die herkenbaar is. De meeste politici groeien dankzij/ondanks een controverse. Herzien jullie de sanctie en laat dit doodbloeden,” schreef iemand.

Neus reageerde als volgt op de honderden opmerkingen: “Het is aan mij om te bewijzen dat ik WEL kandidaat waardig ben en de normen en waarden van de partij hoog houd. Ik zie het als een uitdaging om alleen maar een betere versie van mezelf te worden en ik ga ervoor. Dit is niet een definitieve maatregel. We gaan ervoor Suriname.”