fbpx

Bestuur Regionaal Ziekenhuis Wanica eindelijk geïnstalleerd

GFC NIEUWS- Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft het bestuur van het nog te openen Regionaal Ziekenhuis Wanica geïnstalleerd.

De bewindsman benadrukte dat dit allang had moeten plaatsvinden en dat hiermee weer een mijlpaal is bereikt.

Heel trots is de bewindvoerder die dit ziekenhuis als een van zijn baby’s beschouwd, ingegaan op de historie en de totstandkoming van dit ziekenhuis.

Aan het zeven koppige bestuur heeft minister Elias voorgehouden dat dit ziekenhuis een van de belangrijke instellingen is die president Desi Bouterse gerealiseerd wil hebben en een warm hart toedraagt.

“Toen ik als minister aantrad kreeg ik onder andere deze opdracht mee van de president tijdens mijn installatie”, deelde hij mee.

De minister vertelde dat het eerst op een fata morgana leek. Twee keren werd een plek aangewezen waar het ziekenhuis zou verrijzen, maar deze gingen niet door. Uiteindelijk, bij de derde keer, werd het officieel te Vredenburg serie B in het district Wanica, zei minister Elias.

De minister vertelde dat in eerste instantie een L-vormig gebouw zou verrijzen met 36 kamers. Vervolgens is er gebruikgemaakt van de donatie van China en het ziekenhuis is in alle stilte gebouwd. Het gebouw wordt binnenkort opgeleverd.

De bewindsman benadrukt dat dit project ook voor China belangrijk is. Voor het bestuur is het belangrijk om overige zaken gerealiseerd te krijgen, zodat het ziekenhuis voor het publiek kan worden geopend. De minister is ervan overtuigd dat dit ziekenhuis in de toekomst kan uitgroeien tot het beste ziekenhuis.

BEKIJK OOK
Leerkracht Sanatan Dharmschool onder psychische behandeling vanwege seksueel molest en rancune op de werkvloer

Om dit ziekenhuis te bemensen zal de voorkeur worden gegeven aan Surinaamse artsen, specialisten, verpleegkundigen en ander personeel. Het tekort zal middels buitenlandse medici worden opgevangen. Er zal worden geadverteerd.

Het ligt in de bedoeling om tussen maart en april van het komende jaar het ziekenhuis in gebruik te nemen. De project director van dit ziekenhuis is Jason Van Genderen. Hij heeft vanaf het begin aan dit ziekenhuis gewerkt.

De voorzitter van dit bestuur is Rudrakanth Oemraw. Hij bedankte president Bouterse, de minister en de overige leden van de regering voor het gestelde vertrouwen in hem en de leden van het team.

Oemraw heeft namens het bestuur de volledige ondersteuning toegezegd om het ziekenhuis in goede banen te leiden en beloofde dat het vertrouwen dat gesteld is in dit bestuur niet zal worden beschaamd.

Verder gaf de voorzitter aan dat het ziekenhuis een groot district met ruim 120.000 inwoners zal voorzien van medische zorg.

De overige leden van het bestuur zijn: Wanita Ramnath, Edward Redjopawiro, Daniel Ramsamoedj, Angela Sluisdom- Lobo, Charisma Bijlhout en Brooke Atmosoeredjo.