fbpx
Bestuur Haakmat-Konigferander/ Eenig bij acclamatie gekozen bij bestuursverkiezingen Surinaams Bodybuilding & Weightlifting Bond

GFC NIEUWS- Het bestuur Haakmat-Konigferander/ Eenig is op 31 juli bij acclamatie gekozen tijdens een bestuursverkiezing van de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond.

De voorzitter blikt samen met haar team tevreden terug over de afgelopen twee bestuursjaren. “We hebben voldoende verzet, als in ogenschouw wordt genomen hoe moeilijk het is om wedstrijden te organiseren en atleten op de planken te krijgen, vanwege de hoge kosten voor die hiermee gepaard gaan en de grote investering die atleten moeten plegen met name voor voeding en supplementen.”

Desondanks is de SBWB tezamen met de leden, atleten en het Jurycorps in staat geweest de Nationale Kampioenschappen 2018 en 2019 te organiseren. Daarbij heeft de SBWB in 2019 twee nieuwe categorieën toegevoegd aan de wedstrijdonderdelen: de Wellness en Classic Physique.

Verder hebben de atleten onder auspiciën van de SBWB Suriname flink op de kaart geplaatst. Hierbij valt te denken aan de deelname in Guyana, Frans Guyana Barbados en Aruba.

Een uitzonderlijke prestatie is geleverd door de atleet Fabian Wehl die in 2019 in Suriname, Guyana en Frans-Guyana de eerste plaatst heeft weten te bemachtigen.

In 2019 hebben zowel Soepe Koese als Wendel Setropawiro hun Prof status behaald. Daarmee komt het aantal bodybuilders met een Prof status op drie.

De eerste is geweest Eddy Wilson. Ter uitbreiding en upgrading van het Jurycorps is er in 2019 een Judge cursus georganiseerd. Daarmee heeft de SBWB vijf nieuwe judges er bijgekregen, waaronder drie dames. Hiermee is het aantal vrouwelijke judges op vier.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.