fbpx
Bestuur Bridge Bond bespreekt plannen met minister Gopal

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken heeft het bestuur van de Surinaamse Bridge Bond (SBB), onder voorzitterschap van Jane Harkisoen, ontvangen.

Het bestuur heeft de minister en de waarnemend directeur Sportzaken, Mitchell Kisoor, geïnformeerd over de ontwikkelingen binnen de bridgesport en de plannen van de bond.

Ratan Kalka, secretaris van de bond die namens de voorzitter het woord voerde, heeft aangegeven dat de bridgesport een denk teamsport is, waarbij het denkvermogen wordt bevorderd.

In het kader van de 65ste jaardag van de bond dit jaar is zij voornemens om een jubileum boek uit te brengen. Als hoogtepunt is het Inter-Guyanees Bridge Toernooi aangegeven, dat onafgebroken reeds 46 jaren wordt georganiseerd tussen de Guyana’s namelijk Suriname, Guyana en Frans-Guyana.

Het afgelopen paasweekend heeft Suriname voor de 5de keer op een rij het Inter- Guyanees Bridge kampioenschap op haar naam weten te schrijven.

De focus van het bestuur is naast de reguliere toernooien gericht op trainingen en cursussen om het niveau van het spel te verhogen, trainers te kunnen opleveren en jongeren te interesseren om de bridgesport uit te oefenen.

De SBB is een geassocieerd lid van de Nederlandse Bridge Bond en is verder ook lid van de Wereld- en Caribbean Zone Bridge Federatie. Bij de bond zijn 60 individuele leden aangesloten.

Minister Gopal heeft in het kader van het interesseren van jongeren in de bridgesport aangegeven dat het ministerie de bond faciliterend zal ondersteunen.

In het Multifunctioneel Centrum te Sophia’s zal er gestart worden met een pilot. Hiernaast heeft de minister ook aangegeven dat het ministerie mogelijkheden zal bekijken om te bond te versterken met deskundigheid uit het buitenland, gezien Suriname niet over haar eigen trainers beschikt.

Waarnemend directeur Kisoor, heeft in het kader van een efficiëntere samenwerking afspraken gemaakt met betrekking tot de regulering en transparantie van het algemeen subsidiebeleid.

Meer

Minder rimpels door groenten en fruit

Een gezonde voeding helpt rimpels te voorkomen. Maar enkel bij vrouwen. En alleen als ze geen wijn drinken, schrijft gezondheid.be. Vrouwen die geen rimpels willen,…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Minder rimpels door groenten en fruit

Een gezonde voeding helpt rimpels te voorkomen. Maar enkel bij vrouwen. En alleen als ze geen wijn drinken, schrijft gezondheid.be. Vrouwen die geen rimpels willen,…

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.