Bestrating Koningskeverstraat van start gegaan

GFC NIEUWS- Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft woensdag het startsein gegeven bij het bestratingsproject in het Blauwgrond-gebied.
De Koningskeverstraat met een lengte van in totaal 500 meter en een breedte van 5,5 meter, een zijstraat van de Bonistraat, wordt verhard.
Chotkan benadrukte dat het project door manschappen van afdeling Wegen-Paramaribo onder leiding van de heer Sitaram wordt uitgevoerd. De voorbereidingen zijn 3 weken geleden van start gegaan, waarna nu de onderlaag wordt voorzien van een 60 centimeter basecourse. De bestratingswerkzaamheden zijn al in volle gang.
Een seniorenburger van de desbetreffende straat, werd door de minister in de gelegenheid gesteld om de eerste steen te leggen. Zowel de plaatselijke bewoners als de rr-leden te Geyersvlijt leveren een bijdrage tijdens de werkzaamheden.
De bewindsman voerde verder aan dat de straat voorheen in een deplorabele staat verkeerde en dat de bewoners van de straat dit jaren hebben moeten ontberen. Het enthousiasme op de gezichten van de buurtbewoners was duidelijk merkbaar. Het woongenot wordt met deze aanpak van de regering meteen verbeterd.
“De visie van zowel het ministerie als de regering verschilt niet met die van de gemeenschap, dat er een optimaal functionerend ontwateringsstelsel aanwezig is en liefst alle wegen verhard zijn zodat er minder onderhoud voor nodig is” aldus de OWT&C-minister.
Chotkan haalde aan dat er onlangs een onderzoek is gedaan hoe de onverharde wegen beter te onderhouden. Het resultaat was al gauw duidelijk, de onverharde wegen worden niet meer bezand, maar voorzien van het 08-materiaal of basecourse. Dit brengt met zich mee dat de onderlaag van de weg steviger en stabieler wordt door dit materiaal.
Er wordt ook een beroep gedaan op de weggebruikers om de weg heel nuttig te gebruiken en degelijk rekening te houden met de toegestane snelheid.