fbpx
Bestrating Koningskeverstraat van start gegaan

GFC NIEUWS- Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft woensdag het startsein gegeven bij het bestratingsproject in het Blauwgrond-gebied.

De Koningskeverstraat met een lengte van in totaal 500 meter en een breedte van 5,5 meter, een zijstraat van de Bonistraat, wordt verhard.

Chotkan benadrukte dat het project door manschappen van afdeling Wegen-Paramaribo onder leiding van de heer Sitaram wordt uitgevoerd. De voorbereidingen zijn 3 weken geleden van start gegaan, waarna nu de onderlaag wordt voorzien van een 60 centimeter basecourse. De bestratingswerkzaamheden zijn al in volle gang.

Een seniorenburger van de desbetreffende straat, werd door de minister in de gelegenheid gesteld om de eerste steen te leggen. Zowel de plaatselijke bewoners als de rr-leden te Geyersvlijt leveren een bijdrage tijdens de werkzaamheden.

De bewindsman voerde verder aan dat de straat voorheen in een deplorabele staat verkeerde en dat de bewoners van de straat dit jaren hebben moeten ontberen. Het enthousiasme op de gezichten van de buurtbewoners was duidelijk merkbaar. Het woongenot wordt met deze aanpak van de regering meteen verbeterd.

“De visie van zowel het ministerie als de regering verschilt niet met die van de gemeenschap, dat er een optimaal functionerend ontwateringsstelsel aanwezig is en liefst alle wegen verhard zijn zodat er minder onderhoud voor nodig is” aldus de OWT&C-minister.

Chotkan haalde aan dat er onlangs een onderzoek is gedaan hoe de onverharde wegen beter te onderhouden. Het resultaat was al gauw duidelijk, de onverharde wegen worden niet meer bezand, maar voorzien van het 08-materiaal of basecourse. Dit brengt met zich mee dat de onderlaag van de weg steviger en stabieler wordt door dit materiaal.

Er wordt ook een beroep gedaan op de weggebruikers om de weg heel nuttig te gebruiken en degelijk rekening te houden met de toegestane snelheid.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…