fbpx

Bestaan er trucjes om de alcohol in uw lichaam sneller te verwijderen?

tips
Er zijn geen werkende manieren om de afbraak van alcohol te versnellen en dus sneller nuchter te worden. Of u koffie drinkt, een koude douche neemt, veel beweegt of de frisse lucht opzoekt, speelt geen enkele rol. Mogelijks zal u zich even meer nuchter voelen, maar er verandert niets aan het alcoholgehalte in uw bloed.

Ook bepaalde ontnuchteringsmiddeltjes, die o.a. via internet aangeboden worden, zijn nep en kosten enkel geld.

Ook door het drinken van water gaat alcohol niet sneller uit uw lichaam. Eén standaard glas alcohol wordt door de lever binnen 1 á 1,5 uur afgebroken. Het drinken van water heeft hier geen invloed op. Het drinken van water tussen de glazen alcohol door en aan het eind van de avond helpen wel tegen een kater.

Of u al dan niet gegeten hebt, heeft wel een invloed. Voedsel in de maag zorgt er namelijk voor dat de alcohol langzamer in het bloed wordt opgenomen. De duurtijd nodig voor het organisme om een hoeveelheid alcohol ten volle op te nemen, bedraagt een half uur op een nuchtere maag, en ongeveer een uur indien u tegelijk eet en drinkt.

Met een volle maag bent u dus minder snel onder invloed, maar de alcoholconcentratie wordt even hoog als bij drinken op een lege maag. Houd dus rekening met die duurtijd bij het meten van uw alcoholgehalte.