fbpx
Best Mart voert ondanks koersverhoging prijsverlagingen door  

Supermarkt Best Mart in het Noorden van Paramaribo heeft in tegenstelling tot andere winkels haar prijzen voor diverse artikelen verder naar beneden bijgesteld. De directie laat in een verklaring weten dat zij met deze handeling de Surinaamse consumenten verder tegemoet wil komen.

Opvallend detail is dat Best Mart een groot aantal veelgevraagde artikelen op de schappen heeft staan, die ver onder de tarieven van de groothandel worden aangeboden.

“Ons beleid is erop gericht om steeds de laagste prijzen te hanteren. Ondanks de recente wisselkoersstijgingen, zijn wij toch in staat om de prijzen zo laag mogelijk te houden, waarbij die van bepaalde producten zelfs veel lager liggen dan bij de groothandel”, zegt Tjin, de manager van het winkelbedrijf dat ook bekend staat om haar ruime assortiment.

Op de vraag hoe het mogelijk is dat Best Mart voor supermarktproducten de laagste prijzen  in Suriname hanteert, reageert Tjin als volgt.

“Wij importeren ruim 90 procent van onze items uit Europa en Amerika zelf. Het verschil met andere winkels is dat ze hun producten veelal inkopen bij groothandelaren, die uiteraard ook hun winstmarges inbouwen.  Bij ons is daar helemaal geen sprake van, dus er is geen tussenhandelaar die een winstmarge inbouwt”.

“Bovendien houden wij onze eigen winstmarges consequent laag, waardoor onze tarieven een stuk lager liggen. Met deze werkmodule zijn consumenten dus uiteindelijk veel voordeliger uit bij ons”.

Om zijn bewering kracht bij te zetten haalt de manager een aantal producten en prijzen aan, waarbij er inderdaad sprake is van significante verschillen.

“Een pot Colcafe van 170 gram wordt elders verkocht voor SRD 19,00, bij Best Mart SRD 11,50.
Een bus Baygon met een inhoud van 600 ml wordt bij andere handelaren voor SRD 22,00 aangeboden, bij Best Mart SRD 16,95”, is de uitleg.

Ook de prijsverschillen van andere producten zijn noemenswaardig.

“Vruchtensappen van het merk More gaan elders voor SRD 5,00 over de toonbank, bij Best Mart SRD 3,95. Een grote pot Spar bruine bonen kost bij ons SRD 4,95, en bij andere winkels voor een veel hoger bedrag. Ook de Zaanse Mayonaise die bij ons voor SRD 5,50 op de schappen staat als ook Primor Zonnebloem olie, 900 ml, van SRD 4,75,  zijn ver onder de gebruikelijke prijzen”.

Het zou volgens Tjin te veel werk  zijn om alle producten op te noemen.

“Maar duizenden, overigens hoge kwaliteitsproducten, zijn bij ons veel lager dan elders geprijsd, ondanks de recente wisselkoersverhogingen, dat kan ik u 100 procent garanderen”, aldus Tjin tot slot.

Meer nieuws

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…