fbpx
Bespreking Covid-19 Managementteam en leiding Rosebel

GFC NIEUWS- Het Covid-19 Crisis Managementteam heeft vandaag naar aanleiding van de positieve cases op Rosebel Gold Mines een gesprek met vertegenwoordigers van de directie van de multinational en de belangengroepen van het personeel.

Tijdens het gesprek zullen verdere afspraken worden gemaakt.

Drie arbeiders van Rosebel zijn positief getest op Covid-19-gevallen en hebben de arbeiders uit vrees voor besmetting massaal het werk neergelegd.

De beslissing van de werknemers en de vakbond bij Rosebel om het werk neer te leggen zal volgens de directie afgehandeld worden volgens de bestaande protocollen en de geldende CAO.

De bond eist dat de verschillende ruimten grondig worden gereinigd en dat het personeel in quarantaine gaat.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…