fbpx
Facebook Pagelike Widget

Bespreking aanpassing COVID-19-maatregelen

GFC NIEUWS- Het COVID-19 Crisis Managementteam is woensdag gesprekken gestart over de mogelijke aanpassing van de COVID-19-maatregelen die gelden in het kader van de partiële lockdown.

In overleg met departementsdirecteuren van verschillende ministeries wordt nagegaan op welke manier het leven van alledag kan worden genormaliseerd, met in acht neming van de COVID-19 veiligheidsregels.

Deze zijn inmiddels bekend: handen wassen, afstand houden, niet in grote groepen bij elkaar komen en thuisblijven bij griepverschijnselen.

Suriname is momenteel coronavrij en de Wereldgezondheidsorganisatie adviseert dat de lockdown-maatregelen mogen worden opgeheven, indien de autoriteiten het gevaar voor verspreiding minimaal achten. De autoriteiten kiezen daar vooralsnog niet voor.

Er wordt wel gekeken welke maatregelen kunnen worden herzien om burgers op een verantwoorde manier in de gelegenheid te stellen het leven van alledag weer op te pakken. Het overleg had onder meer betrekking op de voortgang van onderwijs, crèches, horeca, toerisme en transport.

Er heerst nog steeds een grote dreiging voor massale verspreiding van het coronavirus aan de grenzen, met name de Oostgrens, waar personen illegaal de rivier oversteken.

Na vaststelling van positieve COVID-19 gevallen in dit gebied, heeft president Desi Bouterse op advies van het crisis managementteam een totale lockdown afgekondigd aan de Surinaamse grenzen en op de grensrivieren.

Mensen mogen zich alleen verplaatsen met schriftelijke toestemming van het COVID-managementteam of het traditioneel gezag.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…