Besmettingsgevallen coronavirus in buurland Brazilië toegenomen

GFC NIEUWS – Het aantal personen in Brazilië dat is besmet met het potentieel dodelijke coronavirus is toegenomen. De gezondheidsautoriteiten in ons buurland hebben dinsdag bekend gemaakt dat bij 9 nieuwe personen een virusinfectie is geconstateerd.

Het totaalaantal officiële besmettingen met het coronavirus klimt daarmee naar 34.

In Suriname is er officieel nog geen coronageval vastgesteld. Het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid is al geruime tijd geleden een actieve voorlichtingscampagne gestart.

Aan de gemeenschap wordt onder meer sterk geadviseerd om de handen veel vaker te wassen of desinfecteren met alcoholgel, geen handen meer te schudden, personen niet nodeloos te omhelzen en bij niezen of hoesten de binnenkant van de elleboog te gebruiken. Ook het gebruik van papieren zakdoekjes wordt aangeraden.

Ook het contact met mensen die hoesten, niezen, met koorts en/ ademhalingsklachten moet vermeden worden. Internationale gezondheidsexperts adviseren een ieder die hoest, niest, snotterig is en koorts heeft thuis te blijven, om zo eventuele besmettingenkansen te reduceren.

 

Overige berichten