fbpx
Besmettingsgevaar minder bij naleven gezondheidsregels

GFC NIEUWS- Het gevaar voor het oplopen van het coronavirus is gering wanneer de bekende gezondheidsregels in acht worden genomen.

Dit geldt ook bij de discussie over samenscholing. Volksgezondheid-directeur Cleopatra Jessurun gaf tijdens de Covid-19 persconferentie aan, dat vanuit de samenleving gevraagd is waarom bijvoorbeeld discotheken niet open mogen gaan.

De directeur gaf aan, dat men de basisvoorwaarden van Volksgezondheid in acht moeten kunnen nemen en garanderen. Daarbij kan gedacht worden aan mond en neusbedekking, goede ventilatie, handhygiëne en de 2 meter afstand.

In tegenstelling tot de situatie in bijvoorbeeld een klas zegt ze dat het gevaar van besmetting minder is, omdat daar de basisregels in acht worden genomen. In een discotheek is de situatie anders en loopt men eerder kans op besmetting. Men staat daar dicht op elkaar en wordt met elkaar gedanst.

Elke maatregel die getroffen wordt is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en veelal is het ook koffiedik kijken. Het is een kwestie van passen en meten, aldus de directeur.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…