fbpx

Besmettingsgevaar minder bij naleven gezondheidsregels

GFC NIEUWS- Het gevaar voor het oplopen van het coronavirus is gering wanneer de bekende gezondheidsregels in acht worden genomen.
Dit geldt ook bij de discussie over samenscholing. Volksgezondheid-directeur Cleopatra Jessurun gaf tijdens de Covid-19 persconferentie aan, dat vanuit de samenleving gevraagd is waarom bijvoorbeeld discotheken niet open mogen gaan.
De directeur gaf aan, dat men de basisvoorwaarden van Volksgezondheid in acht moeten kunnen nemen en garanderen. Daarbij kan gedacht worden aan mond en neusbedekking, goede ventilatie, handhygiëne en de 2 meter afstand.
In tegenstelling tot de situatie in bijvoorbeeld een klas zegt ze dat het gevaar van besmetting minder is, omdat daar de basisregels in acht worden genomen. In een discotheek is de situatie anders en loopt men eerder kans op besmetting. Men staat daar dicht op elkaar en wordt met elkaar gedanst.
Elke maatregel die getroffen wordt is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en veelal is het ook koffiedik kijken. Het is een kwestie van passen en meten, aldus de directeur.

BEKIJK OOK
Spoedladingen importmeel ook vertraagd