fbpx
Besmettingen coronavirus door de lucht! Waarom wordt de Surinaamse samenleving niet beter gewaarschuwd?

GFC NIEUWS- Waarom worden wij Surinamers niet eerlijk gewaarschuwd over het feit dat de meeste besmettingen met het dodelijk coronavirus door het inademen van de lucht gaat in niet goed geventileerde ruimtes?

Wat is de reden dat winkels, bedrijven, kantoren en zaken niet verplicht worden om hun ramen en/of deuren open te houden of direct veranderingen te brengen aan hun ventilatiesystemen?

Steeds meer kritische burgers vragen zich af wat het belang ervan is om nog langer te wachten met het veel nadrukkelijker geven van de nieuwste informatie om zo de gemeenschap beter te behoeden voor coronabesmettingen. Ramen en/of deuren van alle zaken/plekken waar meerdere mensen komen moeten open!

Mensen die in een gesloten veelal geairconditioneerde ruimte gaan waar ook anderen zijn, of zijn geweest, krijgen een vals gevoel van veiligheid als ze denken dat ze hun handen desinfecteren en 2 meter afstand van elkaar houden omdat de afstand van elkaar in deze situaties geen factor meer is.

Duitse, Zwitserse en Japanse topexperts zijn van oordeel dat besmettingen vooral door de lucht plaatsvinden in binnenruimtes die niet goed geventileerd worden. Het advies is om niet binnen te gaan in  ruimtes waar andere mensen komen die niet goed geventileerd zijn, zoals geairconditioneerde winkels, restaurants en kantoren

GFC Nieuws berichtte al maanden geleden vaker hierover.

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols/microdruppeltjes vrij. Deze kunnen het coronavirus -indien er een besmet persoon in de ruimte is of is geweest- bevatten. Deze aerosols kunnen URENLANG in de lucht blijven zweven.

Bij het binnengaan van zo’n ruimte kan je op die manier het coronavirus inademen en besmet raken, ook al houd je 2, 3, 4 of meer meters afstand van anderen. Het virus hangt als het ware URENLANG in de gerecirculeerde lucht.

Ook de bekende Nederlandse sociaal geograaf Maurice de Hond en de befaamde Duitse Professor Dr. Christian Drosten laten al maanden via diverse media weten dat er meer nadruk moet worden gelegd op een betere luchtcirculatie omdat via die route de overgrote meerderheid besmettingen plaatsvinden.

“In de buitenlucht is het risico op besmetting zeer minimaal vanwege voldoende luchtcirculatie. Buiten loop je stukken minder gevaar dan binnen en is gezonder”.

“Ook vinden er nauwelijks of geen besmettingen plaats via het aanraken van oppervlakken. Dit is in tegenstelling tot wat er eerder werd gedacht”, zegt de Hond.

Om de kans op besmettingen met het potentieel dodelijke coronavirus te verminderen, is het zeer belangrijk om gesloten ruimtes goed te luchten door ramen en/of deuren open te houden. De aerosols raken zo zeer snel opgelost en vormen geen gevaar meer.

 

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…